Cozonac cu fanta si rahat

de nadina73 in Mancaruri de post, 11 Aug 2010 | 9156 vizualizari

 

Este un cozonac de post grozav,nici nu realizezi ca e fara ou si lapte.................

 

INGREDIENTE

  • 900 faina alba
  • 50 g drojdie
  • 375 ml suc de fanta
  • 120 ml ulei
  • 4 vanilii
  • 2 esente de vanilie sticlute mici
  • 700 g rahat
  • putin sare
  • 8 linguri de zahar
  • coaja rasa de lamaie 2 linguri pline
  • miere de albina -uns deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fanta si rahat:

Se pun in masina de `paine faina ,putina sare,zaharul ,coaja de lamaie,uleiul,vaniliile,sucul de fanta amestecat cu drojdia...........toate ingredientele in afra de mierea de albina si se lasa la programul de framantat dospit.Sau le fel de bine se face si fara masina de paine si se lasa acoperit ferit de curent.

Cand aluatul e dospit se scoate din masina si se imparte in doua .

Rahatul trebuie taiat bucatele mici.

Se ia o bucata din aluat si se intinde putin cu sucitorul apoi se pune jumatate din rahatul taiat dupa care se ruleaza stans cat de cat si se pune intr-o tava care in prealabil a fost unsa putin cu ulei si tapetata, sau eu pun folie de aluminiu.

Se lasa la caldura sa mai creasca 20 minute apoi se unge cu miere de albine si se pune la cuptor pentru aproximativ 45-50 minute la foc potrivit 160 grade.

Cand s-au copt se scot tavile din cuptor si se ia folia de aluminu jos apoi se unge din nou cu miere de albine.

Se lasa la racit dupa care se taie .

La noi nu a ajuns sa se raceasca bine dupa ce miros era in bucatarie....................sincer nu rezistai sa astepti sa se raceasca complet.

Si binenteles ca am facut si doi cozonacei mici pt pitici

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fanta si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

13.08.2010, 00:09

mena chiar e bun

nadina73 1

13.08.2010, 00:09

sylvia nu e greu de facut cel putin daca ai masina de paine e super usor

nadina73 1

13.08.2010, 00:10

corinutasi tu la fel

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac de post cu rahat si stafide